KUŘECÍ STEAK PO PROVENSÁLSKU SE SMAŽENÝMI BATÁTAMI
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 10 min
- Vaření: 20 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 2 porce steaků z horních kuřecích stehen
- 1 - 2 batáty
- koření nebo sůl typu americké brambory
- provensálské koření
- sůl, pepř
- olivový olej
PŘÍPRAVA
Batáty zbavíme slupky, nakrájíme na kolečka, osolíme a okořeníme kořením na americké brambory, položíme na plech vyložený pečícím papírem a polejeme olivovým olejem. Dáme do trouby asi na 200 stupňů a pečeme doměkka. V polovině pěčení otočíme. Maso osolíme, posypeme provensálským kořením, zakápneme olivovým olejem a necháme chvíli marinovat. Poté ugrilujeme na grilu nebo pánvi z obou stran. Podáváme s grilovanou nebo čerstvou zeleninou.
Tato sekce je nyní zamčená.