HOVĚZÍ VÁLEČEK S PEČENOU ZELENINOU

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 10 min
  • Vaření: 5 min

POČET PORCÍ

  • 3-4 porce

SUROVINY

  • 600 g hovězího válečku
  • 250 g čerstvých nebo mražených hub
  • 1 šalotka
  • mletý pepř
  • mletý kmín
  • sůl
  • olivový olej
  • hladká mouka
  • masový vývar

PŘÍPRAVA

Z masa nakrájíme asi 5 plátků. Naklepeme je, osolíme a opepříme. Nakonec je lehce obalíme v hladké mouce. V kastrole zahřejeme olej a plátky na něm zprudka opečeme z obou stran. Pak maso podlijeme vývarem, přikryjeme poklicí a zvolna ho dusíme do měkka. Občas ode dna promícháme a podlijeme.

Mezitím v pánvi na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme nakrájené houby, špetku kmínu a krátce vše podusíme.

Do kastrolu s měkkým masem přidáme podušené houby, podlijeme trochou vývaru a vše dohromady dusíme ještě půl hodiny. Během této doby podle potřeby přidáme sůl nebo koření podle chuti.

Tipů na přílohovou zeleninu již máte jistě dostatek, tak pokud si nevíte rady, podívejte se do některého z předchozích dnů.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.