PEČENÝ KRÁLIČÍ HŘBET NA CIBULCE S KVĚTÁKOVO-BATÁTOVÝM PYRÉ
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 15 min
- Vaření: 60 min
POČET PORCÍ
- 4 porce
SUROVINY
- 4 filety z králičího hřbetu
- 6 - 8 plátků slaniny
- 2 cibule - 1 žlutá, 1 červená
- palička česneku
- sůl, pepř, římslý kmín
- 1 - 2 dcl vývaru
- 1 velká batáta
- ½ květáku
- 1 lžička ghí másla
- muškátový oříšek
PŘÍPRAVA
Kousky králičího hřbetu obalíme plátky slaniny, osolíme a opepříme a opečeme zprudka na oleji. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek očistíme, nebo paličku jen rozřízneme. Vše uložíme do pekáče, navrch položíme kousky králíka, osolíme, opepříme, okořeníme a podlejeme trochou vývaru. Pečeme v předehřáté troubě na 200 – 220 stupňů asi 30 - 40 minut přikryté. Potom odkryjeme a ještě dopečeme. Během pečení si připravíme pyré. Oloupané a na kousky nakrájené batáty a květák uvaříme ve vodě doměkka, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem a rozmixujeme na pyré.
TIP:
Hřbet je jedno z nejchutnějším mas z králíka, bez kostí a tudíž odpadá mnohdy nepříjemné obírání. Recept můžete použít na všechny části králíka, stačí jen naporcovat a dále postupovat dle receptu.
Tato sekce je nyní zamčená.