PEČENÝ KRÁLIČÍ HŘBET NA CIBULCE S KVĚTÁKOVO-BATÁTOVÝM PYRÉ

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 15 min
  • Vaření: 60 min

POČET PORCÍ

  • 4 porce

SUROVINY

  • 4 filety z králičího hřbetu
  • 6 - 8 plátků slaniny
  • 2 cibule - 1 žlutá, 1 červená
  • palička česneku
  • sůl, pepř, římslý kmín
  • 1 - 2 dcl vývaru
  • 1 velká batáta
  • ½ květáku
  • 1 lžička ghí másla
  • muškátový oříšek

PŘÍPRAVA

Kousky králičího hřbetu obalíme plátky slaniny, osolíme a opepříme a opečeme zprudka na oleji. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek očistíme, nebo paličku jen rozřízneme. Vše uložíme do pekáče, navrch položíme kousky králíka, osolíme, opepříme, okořeníme a podlejeme trochou vývaru. Pečeme v předehřáté troubě na 200 – 220 stupňů asi 30 - 40 minut přikryté. Potom odkryjeme a ještě dopečeme. Během pečení si připravíme pyré. Oloupané a na kousky nakrájené batáty a květák uvaříme ve vodě doměkka, osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem a rozmixujeme na pyré.

TIP:

Hřbet je jedno z nejchutnějším mas z králíka, bez kostí a tudíž odpadá mnohdy nepříjemné obírání. Recept můžete použít na všechny části králíka, stačí jen naporcovat a dále postupovat dle receptu.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.