QUINOA SALÁT
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 10 min
- Vaření: 20 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- šálek quinoy černé
- hrst cherry rajčátek
- jarní cibulka
- 2 hrsti rukoly + může být i jiný listový salát např. polníček
- bylinková sůl
- olivový olej, lněný olej
- 1 pomeranč
- citron
PŘÍPRAVA
Quinou nejdříve propláchneme ve vroucí vodě a poté vaříme ve dvou a půl násobném množství vody asi 15 minut. Necháme vychladnout. Rajčata, pomeranč i cibulku nakrájíme a smícháme s rukolou a s olivovým a lněným olejem a trochou šťávy z citronu a pomeranče, osolíme. Do základu salátu přidáme vychladlou quinou a dle potřeby použijeme bylinkovou sůl.
Tato sekce je nyní zamčená.