RYBÍ PRSTY V OŘECHOVO-BYLINKOVÉ KRUSTĚ SE SALÁTEM S FENYKLEM A GRAPEFRUITEM

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 30 min
  • Vaření: 15 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 2 porce filety z tresky nebo jiné rybí filety (500g)
  • 1 hrnek ořechů – vlašských a lískových
  • 3 lžíce olivového oleje
  • hrst rukoly
  • ½ hrsti lístků máty nebo plocholisté petržele
  • sůl, pepř
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce citronu
  • plátky citronu k servírování

suroviny na salát

  • 1 růžový grapefruit
  • 1 bulva fenyklu
  • 1 malá červená cibule
  • listový salát různé druhy
  • lístky máty
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce oleje z vlašských ořechů
  • 1 lžička medu
  • bylinková sůl

PŘÍPRAVA

Filety si naporcujeme na delší tenké kousky velikosti prstů a posolíme. Všechny ostatní suroviny smícháme a v mixéru nebo kuchyňském robotu nasekáme na jemnou kaši, ve které potom obalíme rybí prsty. Obalení stačí z jedné strany, resp. navrstvíme na jednu stranu a vytvoříme tak na rybě krustu. Takto připravené kousky položíme na plech vyložený pečícím papírem, pokapaný olejem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-200 stupňů. Pečeme cca 15 minut.

Salát si připravíme z na kousky nakrájeného fenyklu, cibule, listů salátů a dužiny grepu zbaveného slupek. Přelijeme zálivkou z oleje, citrónové šťávy, medu a bylinkové soli. Ozdobíme lístky máty. Podáváme s rybou a plátky citronu.

TIP:

Pro vyzkoušení doporučujeme na salát vyzkoušet olej z vlašských ořechů nebo avokádový olej. Oba oleje se hodí jednak na dochucení a jednou jsou plné zdravý tuků a dalších látek.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« Druhé jídlo Recepty 7. den »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.