RYBÍ PRSTY V OŘECHOVO-BYLINKOVÉ KRUSTĚ SE SALÁTEM S FENYKLEM A GRAPEFRUITEM
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 30 min
- Vaření: 15 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 2 porce filety z tresky nebo jiné rybí filety (500g)
- 1 hrnek ořechů – vlašských a lískových
- 3 lžíce olivového oleje
- hrst rukoly
- ½ hrsti lístků máty nebo plocholisté petržele
- sůl, pepř
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce citronu
- plátky citronu k servírování
suroviny na salát
- 1 růžový grapefruit
- 1 bulva fenyklu
- 1 malá červená cibule
- listový salát různé druhy
- lístky máty
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce oleje z vlašských ořechů
- 1 lžička medu
- bylinková sůl
PŘÍPRAVA
Filety si naporcujeme na delší tenké kousky velikosti prstů a posolíme. Všechny ostatní suroviny smícháme a v mixéru nebo kuchyňském robotu nasekáme na jemnou kaši, ve které potom obalíme rybí prsty. Obalení stačí z jedné strany, resp. navrstvíme na jednu stranu a vytvoříme tak na rybě krustu. Takto připravené kousky položíme na plech vyložený pečícím papírem, pokapaný olejem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180-200 stupňů. Pečeme cca 15 minut.
Salát si připravíme z na kousky nakrájeného fenyklu, cibule, listů salátů a dužiny grepu zbaveného slupek. Přelijeme zálivkou z oleje, citrónové šťávy, medu a bylinkové soli. Ozdobíme lístky máty. Podáváme s rybou a plátky citronu.
TIP:
Pro vyzkoušení doporučujeme na salát vyzkoušet olej z vlašských ořechů nebo avokádový olej. Oba oleje se hodí jednak na dochucení a jednou jsou plné zdravý tuků a dalších látek.
Tato sekce je nyní zamčená.