TŘETÍ JÍDLO: TRESKA NA BYLINKÁCH S GRILOVANOU ZELENINOU
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 10 min
- Vaření: 20 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 2 filety tresky
- bylinky na rybu - rozmarýn, oregáno, plocholistá petržel, sůl, chilli (pokud máte, použijte vše čerstvé)
- olivový olej
- ½ cukety
- vařená červená řepa
- ½ lilku
- bylinková sůl
- stroužek drceného česneku
PŘÍPRAVA
2 lžíce olivového oleje smícháme s bylinkami, směsí potřeme ryby a necháme chvíli uležet. Lilek, řepu a cuketu nakrájíme na kolečka, dáme do misky, přilijeme olej, přisypeme bylinky a zamícháme. Vše ugrilujeme na grilu nebo na pánvi. Podáváme s listovou zeleninou, např.: polníčkem nebo rukolou. Můžeme podávat také s domácí majonézou nebo avokádovým quakamole.
TIP:
Guacamole je naprosto geniální omáčka, pomazánka či dip, podle toho, jak ji chcete použít. Základem je vyzrálé avokádo, cibule, chilli, šťáva z limetky, olivový ole a čerstvý koriandr nebo česnek. S dalšími chutěmi si ale můžete vyhrát a připravit guacamole pokaždé trochu jinak. Lze přidávat k masu, rybám, zelenině a jiným pokrmům dle chuti.
Tato sekce je nyní zamčená.