TŘETÍ JÍDLO: TRESKA NA BYLINKÁCH S GRILOVANOU ZELENINOU

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 10 min
  • Vaření: 20 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 2 filety tresky
  • bylinky na rybu - rozmarýn, oregáno, plocholistá petržel, sůl, chilli (pokud máte, použijte vše čerstvé)
  • olivový olej
  • ½ cukety
  • vařená červená řepa
  • ½ lilku
  • bylinková sůl
  • stroužek drceného česneku

PŘÍPRAVA

2 lžíce olivového oleje smícháme s bylinkami, směsí potřeme ryby a necháme chvíli uležet. Lilek, řepu a cuketu nakrájíme na kolečka, dáme do misky, přilijeme olej, přisypeme bylinky a zamícháme. Vše ugrilujeme na grilu nebo na pánvi. Podáváme s listovou zeleninou, např.: polníčkem nebo rukolou. Můžeme podávat také s domácí majonézou nebo avokádovým quakamole.

TIP:

Guacamole je naprosto geniální omáčka, pomazánka či dip, podle toho, jak ji chcete použít. Základem je vyzrálé avokádo, cibule, chilli, šťáva z limetky, olivový ole a čerstvý koriandr nebo česnek. S dalšími chutěmi si ale můžete vyhrát a připravit guacamole pokaždé trochu jinak. Lze přidávat k masu, rybám, zelenině a jiným pokrmům dle chuti.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« Druhé jídlo Recepty 9. den »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.