SALÁT Z GRILOVANÉ ZELENINY S HOUBAMI
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 10 min
- Vaření: 20 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- grilovaná zelenina - lilek, cuketa, paprika, cibule …
- paprika
- 2 hrsti zelených salátových listů
- lněný olej (lze nahradit olivovým nebo avokádovým olejem)
- hrst žampionů
- petržel plocholistá
- rajčata
- bylinková sůl
PŘÍPRAVA
Do salátu můžeme využít zbytky grilované zeleniny z předchozích recetptů a jídel. Pokud nemáme, můžeme si narychlo na pánvi osmahnout kousky cibule, šalotky, lilku a cukety. Na pánvi také krátce osmahneme očistěné a nakrájené žampiony. Necháme chvíli vychladnout. Papriku a rajčata nakrájíme na kousky a smícháme se zeleninou a houbami. Zakápneme olejem, posolíme bylinkovou solí a promícháme. Podáváme s listovým salátem, lze však doplnit i volským okem nebo ztraceným vejce 2-3ks na osobu.
Tato sekce je nyní zamčená.