CELEROVÝ KRÉM S CITRONOVÝM SNĚHEM A ŠUNKOVÝMI CHIPSY
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 15 min
- Vaření: 30 min
POČET PORCÍ
- 4 porce
SUROVINY
- 1 celer
- 1 cibule
- kokosový olej
- bio bujón
- pár snítek tymiánu, bobkový list
- špetka muškátového oříšku
- bylinková sůl
- 50 ml kokosové nebo mandlové smetany na vaření
- 4 - 5 plátků tence krájené šunky dle vlastního výběru
- 1 bílek
- 1 lžička šťávy z citronu
PŘÍPRAVA
Celer očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli na drobné kostičky. Na rozehřátém kokosovém oleji osmahneme cibuli, poté přidáme celer a také krátce osmahneme. Přilejeme vývar, přidáme tymián a bobkový list, opepříme, osolíme a vaříme doměkka. Až je celer dostatečně měkký, vyndáme bobkový list a tymián. Zbytek rozmixujeme tyčovým mixerem na hladký krém. Vrátíme na plotnu, přidáme muškátový oříšek a smetanu a ještě krátce prohřejeme. Můžeme ještě dosolit a opepřit.
Mezitím si na pánvi zprudka osmahneme na kousky natrhanou šunku z obou stran tak, aby byla pěkně křupavá. Nakonec si z bílku umícháme sníh, do kterého během šlehání po kapkách přidáváme šťávu z citronu. Na talíři polévku ozdobíme šunkovými chipsy a nočkem ze sněhu.
Tato sekce je nyní zamčená.