CELEROVÝ KRÉM S CITRONOVÝM SNĚHEM A ŠUNKOVÝMI CHIPSY

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 15 min
  • Vaření: 30 min

POČET PORCÍ

  • 4 porce

SUROVINY

  • 1 celer
  • 1 cibule
  • kokosový olej
  • bio bujón
  • pár snítek tymiánu, bobkový list
  • špetka muškátového oříšku
  • bylinková sůl
  • 50 ml kokosové nebo mandlové smetany na vaření
  • 4 - 5 plátků tence krájené šunky dle vlastního výběru
  • 1 bílek
  • 1 lžička šťávy z citronu

PŘÍPRAVA

Celer očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli na drobné kostičky. Na rozehřátém kokosovém oleji osmahneme cibuli, poté přidáme celer a také krátce osmahneme. Přilejeme vývar, přidáme tymián a bobkový list, opepříme, osolíme a vaříme doměkka. Až je celer dostatečně měkký, vyndáme bobkový list a tymián. Zbytek rozmixujeme tyčovým mixerem na hladký krém. Vrátíme na plotnu, přidáme muškátový oříšek a smetanu a ještě krátce prohřejeme. Můžeme ještě dosolit a opepřit.

Mezitím si na pánvi zprudka osmahneme na kousky natrhanou šunku z obou stran tak, aby byla pěkně křupavá. Nakonec si z bílku umícháme sníh, do kterého během šlehání po kapkách přidáváme šťávu z citronu. Na talíři polévku ozdobíme šunkovými chipsy a nočkem ze sněhu.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
Druhé jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.