ZELENINOVÝ SALÁT SE SUŠENOU ŠUNKOU A PRAŽENÝMI OŘECHY

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 10 min
  • Vaření: 5 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • rukola
  • 2 papriky
  • 4 rajčata
  • hrst mandlí a kešu
  • lžička citronové šťávy
  • 200 g sušené šunky nebo jiné uzeniny dle chuti
  • olivový olej na vytření pánve
  • sůl, bylinková sůl

PŘÍPRAVA

Papriku a rajčata nakrájíme na kousky a smícháme s rukolou. Pánev vytřeme kuchyňskou utěrkou pokapanou trochou olivového oleje a ořechy osmahneme dozlatova. Poté necháme chvíli vychladnout, promísíme s olejem a citronovou šťávou, osolíme bylinkovou solí a smícháme se zeleninou. K salátu přidáme pršuto natrhané na kusy a podáváme.

TIP:

Nezapomínejte na ořechy, jsou zdrojem velmi kvalitních omega 3 nenasycených tuků a jiných tělu prospěšných látek. Kešu např. obsahují velké množství hořčíku, vitamíny řady B a také rostlinné bílkoviny.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.