SALÁT Z KŘEPELČÍCH VAJÍČEK

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 10 min
  • Vaření: 10 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 8 - 10 křepelčích vajíček
  • hrst cherry rajčátek
  • 1 avokádo
  • hrst salátových listů – polníček, rukola, ledový salát a jiné dle chuti
  • olivový a lněný olej
  • šťáva z ½ limetky
  • bylinková sůl

PŘÍPRAVA

Křepelčí vajíčka uvaříme buď ve vodě ve skořápce (doba varu je asi 1,5 min) nebo jako ztracené vejce. Avokádo nakrájíme na kousky a smícháme se zeleninou, zakápneme oleji a šťávou z limetky. Osolíme bylinkovou solí a můžeme přidat i bylinky, třeba bazalku. Vajíčka přidáme k salátu. Můžeme přidat i domácí majonézu, eventuelně kousek celozrnného nebo semínkového chleba.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
Druhé jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.