KRŮTÍ PRSA S KVĚTÁKOVOU RÝŽÍ
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 30 min
- Vaření: 30 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 300 g krůtích prsou
- 1 – 2 lžíce kokosový olej
- hrst růžiček brokolice
- hrst růžiček květáku
- 1 mrkev
- ½ pórku
- kokosové mléko – 2 dcl
- 1 lžíce žluté kari pasta
- sůl
- koriandr
- 1 květák
PŘÍPRAVA
Krůtí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme opepříme a zprudka opečeme na pánvi na rozehřátém oleji. Maso vyndáme a do pánve nalejeme kokosové mléko a kari pastu a chvíli povaříme, aby se pasta rozvoněla, poté do pánve přidáme zeleninu nakrájenou na kolečka a dusíme do poloměkka. Nedusíme dlouho, abychom zeleninu nerozvařili. Lepší je, když chutná čerstvě. Když máme hotovo, přidáme maso a prohřejeme.
Jak si připravíme květákovou „rýži“?
Je několik způsobů, já jsem na doporučení zvolila přípravu v mikrovlnné troubě. Nejdříve rozebereme květák na menší kousky a v mixeru ho nasekáme nadrobno, na velikost rýže. Pozor ať z něj nemáte kaši, mixujte po kratších intervalech. Můžete také nakrájet nožem, ale jde o dosti pracný postup. Vložíme do vhodné nádoby, přisypeme trochu kari koření (květák je potom míň květákový a je voňavý) a "mikrovlníme" za občasného promíchání asi 10 minut dokud nezměkne. Nakonec osolíme a opepříme. Pokud nemáte mikrovlnku nebo ji nechcete používat, uvařte rozdrcený květák v trošce vody, trvá to asi 15 minut. Maso se zeleninou podáváme s květákovou rýží, můžeme posypat čerstvým koriandrem.
Tato sekce je nyní zamčená.