KRŮTÍ PRSA S KVĚTÁKOVOU RÝŽÍ

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 30 min
  • Vaření: 30 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 300 g krůtích prsou
  • 1 – 2 lžíce kokosový olej
  • hrst růžiček brokolice
  • hrst růžiček květáku
  • 1 mrkev
  • ½ pórku
  • kokosové mléko – 2 dcl
  • 1 lžíce žluté kari pasta
  • sůl
  • koriandr
  • 1 květák

PŘÍPRAVA

Krůtí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme opepříme a zprudka opečeme na pánvi na rozehřátém oleji. Maso vyndáme a do pánve nalejeme kokosové mléko a kari pastu a chvíli povaříme, aby se pasta rozvoněla, poté do pánve přidáme zeleninu nakrájenou na kolečka a dusíme do poloměkka. Nedusíme dlouho, abychom zeleninu nerozvařili. Lepší je, když chutná čerstvě. Když máme hotovo, přidáme maso a prohřejeme.

Jak si připravíme květákovou „rýži“?

Je několik způsobů, já jsem na doporučení zvolila přípravu v mikrovlnné troubě. Nejdříve rozebereme květák na menší kousky a v mixeru ho nasekáme nadrobno, na velikost rýže. Pozor ať z něj nemáte kaši, mixujte po kratších intervalech. Můžete také nakrájet nožem, ale jde o dosti pracný postup. Vložíme do vhodné nádoby, přisypeme trochu kari koření (květák je potom míň květákový a je voňavý) a "mikrovlníme" za občasného promíchání asi 10 minut dokud nezměkne. Nakonec osolíme a opepříme. Pokud nemáte mikrovlnku nebo ji nechcete používat, uvařte rozdrcený květák v trošce vody, trvá to asi 15 minut. Maso se zeleninou podáváme s květákovou rýží, můžeme posypat čerstvým koriandrem.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« Druhé jídlo Recepty 18. den »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.