MLETÉ MASO SE ŠPENÁTEM, BATÁTY A POMERANČEM
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 10 min
- Vaření: 25 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 400 g mletého masa
- kokosový olej nebo sádlo
- 1 batáta
- 2 hrsti baby nebo zmraženého listového špenátu
- 1 - 2 jarní cibulky
- lžička soli s medvědím česnekem (např.: konopnou sůl směs zelený pepř, medvědí česnek od firmy Zelená země)
- 1 pomeranč
PŘÍPRAVA
Na pánvi si rozehřejeme olej a vložíme mleté maso, které zprudka orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme na kolečka nakrájenou cibulku a hned vzápětí na malé kostičky nakrájenou batátu, orestujeme a dusíme na mírném ohni, dokud nejsou batáty měkké. V polovině dušení, asi po 10 minutách, přidáme špenát a ještě dusíme. Můžeme dle potřeby přilít olej nebo trošku vody. Až jsou batáty měkké, přimícháme na kostičky nakrájený pomeranč, už jen prohřejeme a stáhneme z ohně.
TIP:
Vybrat vhodné kvalitní koření, které je kvalitní a dobře dochutí, bývá často problém. Koření a dochucovadla často obsahují různé éčka a konzervaty, což není žádoucí. Přemýšlejte nad každou zdánlivou maličkostí, kterou do jídla dáváme, koření a dochucovadla jsou často ty „maličkosti“ , které rozhodují nejen o chuti, ale i o účincích jídla. Např.: tato použitá sůl vytváří zásadité prostředí v těle, má uklidňující a protizánětlivé účinky. Medvědí česnek je přírodní antibiotikum a antimykotikum. A takto by se dalo o těchto bylinkách a himalajské soli mluvit dále. Zamyslete se i nad kořením.
Tato sekce je nyní zamčená.