FRITTATA S KULIČKAMI Z MLETÉHO MASA GLOBUS
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 5 min
- Vaření: 35 min
POČET PORCÍ
- 4 porce
SUROVINY
- 1 velká hrst mletého masa – směs hovězí a vepřové
- olivový olej
- 1 cibule
- 8 vajec
- 1 menší batáta
- ½ až 1 paprika červená
- ½ až 1 paprika zelená
- hrst špenátových listů
- lžíce ghí másla
- sůl, pepř, římský kmín
- guacamole z 1 avokáda
PŘÍPRAVA
Mleté maso osolíme, opepříme, a vytvarujeme z něj malé kuličky – placičky. Ty pak na pánvi na oleji osmahneme z obou stran. Pánev zvolíme takovou, aby se dala dát později do trouby. Maso vyjmeme, přidáme ghí máslo a osmahneme cibuli, poté přidáme na malé kousky nakrájené batáty a restujeme doměkka. Poté přidáme papriky nakrájené na proužky a ještě chvíli orestujeme, nakonec necháme na pánvi uvadnout špenátové listy. Do pánve vrátíme maso a zalejeme směsí rozšlehaných vajec se solí, pepřem a římským kmínem. Necháme chvíli smažit dokud okraje nezačnou tuhnout, pak přendáme do rozehřáté trouby na 200 st a pečeme asi 20 minut. Podáváme posypané bylinkami (koriandr, bazalka, špenátové listy) s guacamole. Kdo má rád pikantní jídla, může dochutit nakrájenou chilli papričkou.
TIP:
Fritatta neboli omeleta je jednoduché a skvělé jídlo, kde můžete zužitkovat zbytky zeleniny a masa, chutná skvěle teplá i studená, můžete si ji připravit i na cestu, nebo do práce.
Tato sekce je nyní zamčená.