FRITTATA S KULIČKAMI Z MLETÉHO MASA GLOBUS

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 5 min
  • Vaření: 35 min

POČET PORCÍ

  • 4 porce

SUROVINY

  • 1 velká hrst mletého masa – směs hovězí a vepřové
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 8 vajec
  • 1 menší batáta
  • ½ až 1 paprika červená
  • ½ až 1 paprika zelená
  • hrst špenátových listů
  • lžíce ghí másla
  • sůl, pepř, římský kmín
  • guacamole z 1 avokáda

PŘÍPRAVA

Mleté maso osolíme, opepříme, a vytvarujeme z něj malé kuličky – placičky. Ty pak na pánvi na oleji osmahneme z obou stran. Pánev zvolíme takovou, aby se dala dát později do trouby. Maso vyjmeme, přidáme ghí máslo a osmahneme cibuli, poté přidáme na malé kousky nakrájené batáty a restujeme doměkka. Poté přidáme papriky nakrájené na proužky a ještě chvíli orestujeme, nakonec necháme na pánvi uvadnout špenátové listy. Do pánve vrátíme maso a zalejeme směsí rozšlehaných vajec se solí, pepřem a římským kmínem. Necháme chvíli smažit dokud okraje nezačnou tuhnout, pak přendáme do rozehřáté trouby na 200 st a pečeme asi 20 minut. Podáváme posypané bylinkami (koriandr, bazalka, špenátové listy) s guacamole. Kdo má rád pikantní jídla, může dochutit nakrájenou chilli papričkou.

TIP:

Fritatta neboli omeleta je jednoduché a skvělé jídlo, kde můžete zužitkovat zbytky zeleniny a masa, chutná skvěle teplá i studená, můžete si ji připravit i na cestu, nebo do práce.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.