PEČENÁ VAJEČNÁ OMELETA

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 10 min
  • Vaření: 15 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 6 vajec
  • 1 - 2 hrsti baby špenátu
  • 2 - 3 lžíce domácí majonézy
  • 6 koleček šunky
  • 3 kolečka kvalitního salámu, např. chorizo
  • bylinková sůl, pepř

PŘÍPRAVA

Vejce vyšleháme, osolíme, opepříme a nalejeme na plech vyložený pečícím papírem, na němž zvedneme (přeložíme)okraje tak, aby směs nevytekla. Na vejce rozprostřeme špenátové listy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st 10 až 15 minut. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout na ubrousku, který vsaje přebytečnou vlhkost. Po vychladnutí potřeme majonézou a poklademe rovnoměrně kolečky šunky a salámu. Smotáme do rolády, nakrájíme na kolečka asi 2 cm tlusté a podáváme s čerstvou zeleninou.

TIP:

Roláda opět nabízí nespočet variant a můžeme si ji naplnit čímkoliv dle chuti, prošuto, avokádo, losos, guakamole. Popusťte uzdu své fantazie.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« Druhé jídlo Recepty 19. den »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.