PEČENÁ VAJEČNÁ OMELETA
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 10 min
- Vaření: 15 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 6 vajec
- 1 - 2 hrsti baby špenátu
- 2 - 3 lžíce domácí majonézy
- 6 koleček šunky
- 3 kolečka kvalitního salámu, např. chorizo
- bylinková sůl, pepř
PŘÍPRAVA
Vejce vyšleháme, osolíme, opepříme a nalejeme na plech vyložený pečícím papírem, na němž zvedneme (přeložíme)okraje tak, aby směs nevytekla. Na vejce rozprostřeme špenátové listy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st 10 až 15 minut. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout na ubrousku, který vsaje přebytečnou vlhkost. Po vychladnutí potřeme majonézou a poklademe rovnoměrně kolečky šunky a salámu. Smotáme do rolády, nakrájíme na kolečka asi 2 cm tlusté a podáváme s čerstvou zeleninou.
TIP:
Roláda opět nabízí nespočet variant a můžeme si ji naplnit čímkoliv dle chuti, prošuto, avokádo, losos, guakamole. Popusťte uzdu své fantazie.
Tato sekce je nyní zamčená.