KUŘECÍ V MANDLOVÉ KRUSTĚ S DUŠENOU MRKVÍ

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 15 min
  • Vaření: 30 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 300 g kuřecích vnitřních prsou
  • mandlová mouka (pokud nemáme rozmixujeme mandle na jemno)
  • Ghí máslo
  • Kokosový olej
  • 500 g mrkve
  • 1 cibule
  • lžička citronové šťávy
  • sůl, pepř
  • polníček

PŘÍPRAVA

Kuřecí prsa nakrájíme na menší steaky, osolíme a opepříme. Pokud máme vnitřní části prsou, jsou to menší šťavnaté kousky, které již nekrájíme. Rozehřejeme si asi 2 lžíce Ghí másla a smícháme asi se dvěma lžícemi mandlové mouky. Ve směsi maso obalíme a smažíme na kokosovém oleji. Cibuli nakrájíme na jemno, mrkev nakrájíme na kolečka a na másle na pánvi restujme nejdříve cibuli, po chvíli přidáme mrkev a chvíli restujeme. Poté podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 minut doměkka. Ke konci přikápneme trochu citronové šťávy a lehce poprášíme mandlovou moukou, ještě chvíli dusíme. Dochutíme solí a pepřem. Na talíři mrkev doplníme polníčkem.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.