KUŘECÍ V MANDLOVÉ KRUSTĚ S DUŠENOU MRKVÍ
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 15 min
- Vaření: 30 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 300 g kuřecích vnitřních prsou
- mandlová mouka (pokud nemáme rozmixujeme mandle na jemno)
- Ghí máslo
- Kokosový olej
- 500 g mrkve
- 1 cibule
- lžička citronové šťávy
- sůl, pepř
- polníček
PŘÍPRAVA
Kuřecí prsa nakrájíme na menší steaky, osolíme a opepříme. Pokud máme vnitřní části prsou, jsou to menší šťavnaté kousky, které již nekrájíme. Rozehřejeme si asi 2 lžíce Ghí másla a smícháme asi se dvěma lžícemi mandlové mouky. Ve směsi maso obalíme a smažíme na kokosovém oleji. Cibuli nakrájíme na jemno, mrkev nakrájíme na kolečka a na másle na pánvi restujme nejdříve cibuli, po chvíli přidáme mrkev a chvíli restujeme. Poté podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 minut doměkka. Ke konci přikápneme trochu citronové šťávy a lehce poprášíme mandlovou moukou, ještě chvíli dusíme. Dochutíme solí a pepřem. Na talíři mrkev doplníme polníčkem.
Tato sekce je nyní zamčená.