CANDÁT NA MÁSLE
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 10 min
- Vaření: 20 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 2 filety candáta (případně jiné ryby - okoun nilský apod.)
- 6 - 8 mrkví
- sůl, pepř
- směs koření např. tymián, rozmarýn, saturejka, bazalka, himalajská sůl
- řepkový olej
- 2 lžíce Ghí másla
- 2 lžíce mandlové lupínky
- kokosové mléko v plechovce 1/3
- kurkuma
PŘÍPRAVA
Nejdříve si na asi 1 cm tlusté špalíčky podélně nakrájíme mrkev, dáme na plech vyložený pečícím papírem polejeme olejem a posypeme bylinkovou směsí koření. Pokud máme např. čerstvý rozmarýn a tymián přiložíme na mrkev. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů pečeme asi 20 minut dozlatova. Na pánvi si mezitím připravíme candáta. Filety i s kůží, kterou jemně nařízneme osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme lžíci a půl másla a opečeme nejdříve kůží dolů a poté chvíli z druhé strany. Candáta vyndáme, přidáme zbytek másla a na pánvi opečeme mandlové lupínky, posypeme kurkumou a přidáme kokosové mléko. Umícháme do hladké omáčky. Podáváme s trochou zeleninového salátku.
Tato sekce je nyní zamčená.