CANDÁT NA MÁSLE

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 10 min
  • Vaření: 20 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 2 filety candáta (případně jiné ryby - okoun nilský apod.)
  • 6 - 8 mrkví
  • sůl, pepř
  • směs koření např. tymián, rozmarýn, saturejka, bazalka, himalajská sůl
  • řepkový olej
  • 2 lžíce Ghí másla
  • 2 lžíce mandlové lupínky
  • kokosové mléko v plechovce 1/3
  • kurkuma

PŘÍPRAVA

Nejdříve si na asi 1 cm tlusté špalíčky podélně nakrájíme mrkev, dáme na plech vyložený pečícím papírem polejeme olejem a posypeme bylinkovou směsí koření. Pokud máme např. čerstvý rozmarýn a tymián přiložíme na mrkev. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 220 stupňů pečeme asi 20 minut dozlatova. Na pánvi si mezitím připravíme candáta. Filety i s kůží, kterou jemně nařízneme osolíme a opepříme. Na pánvi si rozehřejeme lžíci a půl másla a opečeme nejdříve kůží dolů a poté chvíli z druhé strany. Candáta vyndáme, přidáme zbytek másla a na pánvi opečeme mandlové lupínky, posypeme kurkumou a přidáme kokosové mléko. Umícháme do hladké omáčky. Podáváme s trochou zeleninového salátku.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« Druhé jídlo Recepty 20. den »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.