BROKOLICOVÁ POLÉVKA SE SLANINOU GLOBUS

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 10 min
  • Vaření: 20 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • růžičky z 1 střední hlávky brokolice (alternativou je mražená brokolice)
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 1 střední cibule
  • sůl, pepř
  • slanina Globus
  • Ghí máslo

PŘÍPRAVA

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci si rozehřejte 2 lžíce Ghí másla, přidejte nasekanou cibuli a smažte ji cca 5 minut na středním plameni. Mezitím si utřete česnek, po uvedené době ho přidejte do hrnce a vše smažte další cca 1 minutu. Následně obsah hrnce zalijte zeleninovým vývarem, přidejte růžičky brokolice a vše vařte na středním plameni 10–15 minut. Uvařenou polévku osolte a opepřete, hrnec odstavte, rozklepněte do něj vejce a ihned poté celý obsah hrnce rozmixujte ponorným mixérem. Slaninu osmažte samostatně na pánvi a následně vkládejte do polévky.

TIP

Dalším zdrojem bílkovin mohou bý vařená vejce, která vložíme do ohřáte polévky, případně na proužky nakrájené a osmažené kousky krůtího či kuřecího masa. Do základu lze použít sádlo Mangalica, které má velice pozitivní vliv na naše zdraví a koncici. Pro dochucení polévky můžete použít avokádový nebo také dýňový olej.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
Druhé jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.