BROKOLICOVÁ POLÉVKA SE SLANINOU GLOBUS
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 10 min
- Vaření: 20 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- růžičky z 1 střední hlávky brokolice (alternativou je mražená brokolice)
- 700 ml zeleninového vývaru
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 1 střední cibule
- sůl, pepř
- slanina Globus
- Ghí máslo
PŘÍPRAVA
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci si rozehřejte 2 lžíce Ghí másla, přidejte nasekanou cibuli a smažte ji cca 5 minut na středním plameni. Mezitím si utřete česnek, po uvedené době ho přidejte do hrnce a vše smažte další cca 1 minutu. Následně obsah hrnce zalijte zeleninovým vývarem, přidejte růžičky brokolice a vše vařte na středním plameni 10–15 minut. Uvařenou polévku osolte a opepřete, hrnec odstavte, rozklepněte do něj vejce a ihned poté celý obsah hrnce rozmixujte ponorným mixérem. Slaninu osmažte samostatně na pánvi a následně vkládejte do polévky.
TIP
Dalším zdrojem bílkovin mohou bý vařená vejce, která vložíme do ohřáte polévky, případně na proužky nakrájené a osmažené kousky krůtího či kuřecího masa. Do základu lze použít sádlo Mangalica, které má velice pozitivní vliv na naše zdraví a koncici. Pro dochucení polévky můžete použít avokádový nebo také dýňový olej.
Tato sekce je nyní zamčená.