TELECÍ PŘÍRODNÍ ŘÍZKY SE SALÁTEM

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 10 min
  • Vaření: 20 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 250 g telecích řízků
  • 1 lžíce ghí másla
  • hladká mouka
  • smetana ke šlehání 33% tuku
  • bílé víno suché
  • sůl, pepř
  • salátový mix

PŘÍPRAVA

Maso připravíme na menší medailonky, které rozklepeme na tenké plátky. Lehce obalíme v hladké mouce a vložíme do rozpálené pánve s rozpuštěným Ghí máslem. Krátce cca 2 minuty smažíme na středním plameni z obou stran a poté maso vyjmeme, abychom jej osolili. Do pánve přilejeme smetanu ke šlehání a bílé víno. Čím více, tím více budete mít omáčky na polití masa a také salátu. Vzniklou omáčku promícháme a vložíme do ní zpět maso. Na talíř si připravíme salátový mix, který můžeme dochutit ořechy. Maso v omáčce ponecháme cca 2 - 3 minuty a můžeme podávat.

Salát můžeme dochutit také zálivkou vinigret, tj. olivový olej s balsamikem. Další možností je využít na salát vinný nebo jablečný ocet, které mají pozitivní vliv na redukci hmotnosti.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.