TELECÍ PŘÍRODNÍ ŘÍZKY SE SALÁTEM
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 10 min
- Vaření: 20 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 250 g telecích řízků
- 1 lžíce ghí másla
- hladká mouka
- smetana ke šlehání 33% tuku
- bílé víno suché
- sůl, pepř
- salátový mix
PŘÍPRAVA
Maso připravíme na menší medailonky, které rozklepeme na tenké plátky. Lehce obalíme v hladké mouce a vložíme do rozpálené pánve s rozpuštěným Ghí máslem. Krátce cca 2 minuty smažíme na středním plameni z obou stran a poté maso vyjmeme, abychom jej osolili. Do pánve přilejeme smetanu ke šlehání a bílé víno. Čím více, tím více budete mít omáčky na polití masa a také salátu. Vzniklou omáčku promícháme a vložíme do ní zpět maso. Na talíř si připravíme salátový mix, který můžeme dochutit ořechy. Maso v omáčce ponecháme cca 2 - 3 minuty a můžeme podávat.
Salát můžeme dochutit také zálivkou vinigret, tj. olivový olej s balsamikem. Další možností je využít na salát vinný nebo jablečný ocet, které mají pozitivní vliv na redukci hmotnosti.
Tato sekce je nyní zamčená.