OMELETA SE ŠUNKOU GLOBUS A ZELENINOU
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 5 min
- Vaření: 15 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 4 - 5 plátků šunky Globus
- 4 vajíčka
- 1 jarní cibulka
- ghí máslo, olivový olej
- bylinková sůl, pepř
- paprika
- listový salát
PŘÍPRAVA
Na Ghí másle orestujeme na pánvi na kolečka nakrájenou cibuli, poté přidáme na kousky natrhaný prošuto, na kousky nakrájenou papriku, osolíme a opepříme a chvíli orestujeme. Poté zmírníme teplotu a nalejeme na pánev rozšlehaná vejce a za mírnější teploty necháme usmažit omeletu. Pánev můžeme také přendat do trouby a nechat dopéct v troubě. Podáváme s listovým salátek a nakrájenou zeleninou.
TIP:
Omeletu si můžeme udělat na tisíc způsobů, tak jak nám vyhovuje. Můžeme použít zbytky masa, šunky a zeleniny a udělat si tak skvělé jídlo za pár minut.
Tato sekce je nyní zamčená.