MASOVÉ KULIČKY V RAJČATOVÉ OMÁČCE

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 15 min
  • Vaření: 25 min

POČET PORCÍ

  • 2-3 porce

SUROVINY

  • 500 g mletého hovězího masa Globus
  • sůl, pepř, červená paprika, majoránka, petrželka
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vajíčko
  • vločky z quinoy (nemusí být)
  • 2 plechovky rajčat
  • cibule
  • bazalka
  • pár kapek šťávy z citrónu
  • olivový olej

PŘÍPRAVA

Smícháme dohromady mleté maso, vajíčko, vločky, namačkaný česnek a všechno koření. Tvoříme kuličky, které klademe na plech, vyložený pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 220 °C a pečeme zhruba 20 minut. Můžeme trochu podlít vodou. Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na oleji, přidáme rajčata a bazalku, osolíme a zakápneme citronovou šťávou. Chvíli podusíme. Hotovou omčku přepasírujeme, vrátíme na sporák a chvíli v ní prohřejeme hotové kuličky.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.