DIP QUAKAMOLE

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 5 min
  • Vaření: 15 min

POČET PORCÍ

  • 1-2 porce

SUROVINY

Suroviny na Quakamole

  • 1 zralé avokádo
  • ¼ limetky
  • ½ lžíce olivového oleje
  • 1 jarní cibulku
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl, pepř
  • 1 chilli papričku – nemusí být, pokud nejíte ostrá jídla, ale je to škoda, dipu to dodá opravdu skvělou chuť. Nebo zkuste jen kousek na zkoušku.

Ostatní suroviny

  • 4 - 5 mrkví
  • 2 - 3 papriky
  • šunka Globus, klobásky, další uzeniny dle vlastní chuti a výběru

PŘÍPRAVA

Do střední misky vydlabeme dužinu avokáda – dobře se to dělá čajovou lžičkou, slupka je tuhá, tudíž jí neprotrhneme, pecku vyhodíme spolu s kůrou, případně, jak již víte, můžeme rozdrtit a použít do smoothie. Tmavší části určitě vyhoďte, je to známka, že je avokádo přezrálé a příště je třeba vybrat ne tolik zralé. Přidáme olej, šťávu z limetky dle chuti, sůl, pepř, chilli, jarní cibulku a česnek a vše ponorným mixérem rozmixujeme do hladka, vznikne krásná nadýchaná hmota pistáciové barvy. Výborná je ke všem masům, gril. zelenině nebo batátě, vaječné omeletě apod.

Zeleninu očistíme a nakrájíme na delší špalíčky. Quakamole dáme do mističky a okolo naskládáme mrkev, papriky, klobásky a další uzeniny dle chuti. Můžeme samozřejmě použít jakoukoliv zeleninu podle chuti, skvělý je třeba řapíkatý celer, pokud máte rádi.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
Druhé jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.