DIP QUAKAMOLE
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 5 min
- Vaření: 15 min
POČET PORCÍ
- 1-2 porce
SUROVINY
Suroviny na Quakamole
- 1 zralé avokádo
- ¼ limetky
- ½ lžíce olivového oleje
- 1 jarní cibulku
- 1 stroužek česneku
- Sůl, pepř
- 1 chilli papričku – nemusí být, pokud nejíte ostrá jídla, ale je to škoda, dipu to dodá opravdu skvělou chuť. Nebo zkuste jen kousek na zkoušku.
Ostatní suroviny
- 4 - 5 mrkví
- 2 - 3 papriky
- šunka Globus, klobásky, další uzeniny dle vlastní chuti a výběru
PŘÍPRAVA
Do střední misky vydlabeme dužinu avokáda – dobře se to dělá čajovou lžičkou, slupka je tuhá, tudíž jí neprotrhneme, pecku vyhodíme spolu s kůrou, případně, jak již víte, můžeme rozdrtit a použít do smoothie. Tmavší části určitě vyhoďte, je to známka, že je avokádo přezrálé a příště je třeba vybrat ne tolik zralé. Přidáme olej, šťávu z limetky dle chuti, sůl, pepř, chilli, jarní cibulku a česnek a vše ponorným mixérem rozmixujeme do hladka, vznikne krásná nadýchaná hmota pistáciové barvy. Výborná je ke všem masům, gril. zelenině nebo batátě, vaječné omeletě apod.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na delší špalíčky. Quakamole dáme do mističky a okolo naskládáme mrkev, papriky, klobásky a další uzeniny dle chuti. Můžeme samozřejmě použít jakoukoliv zeleninu podle chuti, skvělý je třeba řapíkatý celer, pokud máte rádi.
Tato sekce je nyní zamčená.