VEPŘOVÁ PANENKA PLNĚNÁ ŠPENÁTEM S BATÁTY
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 20 min
- Vaření: 30 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 1 - 2 kusy panenky (záleží na velikosti a apetitu)
- 2 hrsti čerstvého baby špenátu
- 2 stroužky česneku
- Ghí máslo
- olivový olej
- 2 batáty
- himalajská sůl, pepř
- lžička citronové šťávy
- bylinková sůl nebo směs koření na americké brambory v bio kvalitě
PŘÍPRAVA
Batáty umyjeme, a i se slupkou nakrájíme na kolečka. Na olivovém oleji na mírnějším ohni osmažíme česnek nakrájený na drobné kousky, přidáme špenát a necháme povadnout, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Vyndáme z pánve. Maso rozdělíme na dva špalíčky, nožem uprostřed uděláme podélný otvor z jedné strany uzavřený a naplníme špenátem. Maso zvenku osolíme a opepříme a na pánvi na Ghí másle smažíme ze všech stran. Poté ještě vložíme do předehřáté trouby, mírně podlejeme a ještě asi 15 minut dopečeme. Zároveň můžeme do trouby vložit batáty, které vyložíme na plech s pečícím papírem, pokapeme olejem a posolíme solí. Pečeme také zhruba 15 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou, kterou pro doplnění správných olejů můžeme zakápnout lněným olejem.
Tato sekce je nyní zamčená.