VEPŘOVÁ PANENKA PLNĚNÁ ŠPENÁTEM S BATÁTY

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 20 min
  • Vaření: 30 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 1 - 2 kusy panenky (záleží na velikosti a apetitu)
  • 2 hrsti čerstvého baby špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • Ghí máslo
  • olivový olej
  • 2 batáty
  • himalajská sůl, pepř
  • lžička citronové šťávy
  • bylinková sůl nebo směs koření na americké brambory v bio kvalitě

PŘÍPRAVA

Batáty umyjeme, a i se slupkou nakrájíme na kolečka. Na olivovém oleji na mírnějším ohni osmažíme česnek nakrájený na drobné kousky, přidáme špenát a necháme povadnout, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Vyndáme z pánve. Maso rozdělíme na dva špalíčky, nožem uprostřed uděláme podélný otvor z jedné strany uzavřený a naplníme špenátem. Maso zvenku osolíme a opepříme a na pánvi na Ghí másle smažíme ze všech stran. Poté ještě vložíme do předehřáté trouby, mírně podlejeme a ještě asi 15 minut dopečeme. Zároveň můžeme do trouby vložit batáty, které vyložíme na plech s pečícím papírem, pokapeme olejem a posolíme solí. Pečeme také zhruba 15 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou, kterou pro doplnění správných olejů můžeme zakápnout lněným olejem.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.