MEXICKÁ PÁNEV S MLETÝM HOVĚZÍM MASEM GLOBUS

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 15 min
  • Vaření: 25 min

POČET PORCÍ

  • 4 porce

SUROVINY

  • hovězí mleté maso Globus – asi 400g
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 - 4 rajčata čerstvé + protlak nebo v plechovce
  • 1 paprika
  • 1 mrkev
  • 1 jarní cibulka
  • ½ avokáda
  • chilli paprička
  • 4 vajíčka
  • sůl, pepř
  • hrst bylinek – bazalka, máta, koriandr
  • bio řepkový olej
  • ½ limetky

PŘÍPRAVA

Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme, přidáme česnek, a ještě kraťoučce orestujeme a poté přidáme pomleté maso, osolíme a opepříme. Až je maso osmahnuté přidáme papriku a mrkev nakrájené na kousky (mrkev můžeme nastrouhat na hrubém struhadle) a chilli papričku nadrobno pokrájenou. Chvíli restujeme. Nakonec přidáme rajčata nakrájená na kousky a pár lžic protlaku, nebo rajčata v plechovce a podusíme asi 10 minut. Poté ve směsi uděláme 4 prohlubeniny, do kterých rozklepneme vždy jedno vejce. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni necháme, dokud vajíčka nejsou hotová tak, jak máme rádi. Bylinky a jarní cibulku nasekáme nahrubo, avokádo na kousky a posypeme hotové jídlo ještě na pánvi. Zakápneme limetkou.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.