MEXICKÁ PÁNEV S MLETÝM HOVĚZÍM MASEM GLOBUS
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 15 min
- Vaření: 25 min
POČET PORCÍ
- 4 porce
SUROVINY
- hovězí mleté maso Globus – asi 400g
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 - 4 rajčata čerstvé + protlak nebo v plechovce
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 1 jarní cibulka
- ½ avokáda
- chilli paprička
- 4 vajíčka
- sůl, pepř
- hrst bylinek – bazalka, máta, koriandr
- bio řepkový olej
- ½ limetky
PŘÍPRAVA
Na pánvi si rozehřejeme olej a přidáme najemno nakrájenou cibuli a krátce orestujeme, přidáme česnek, a ještě kraťoučce orestujeme a poté přidáme pomleté maso, osolíme a opepříme. Až je maso osmahnuté přidáme papriku a mrkev nakrájené na kousky (mrkev můžeme nastrouhat na hrubém struhadle) a chilli papričku nadrobno pokrájenou. Chvíli restujeme. Nakonec přidáme rajčata nakrájená na kousky a pár lžic protlaku, nebo rajčata v plechovce a podusíme asi 10 minut. Poté ve směsi uděláme 4 prohlubeniny, do kterých rozklepneme vždy jedno vejce. Zakryjeme pokličkou a na mírném ohni necháme, dokud vajíčka nejsou hotová tak, jak máme rádi. Bylinky a jarní cibulku nasekáme nahrubo, avokádo na kousky a posypeme hotové jídlo ještě na pánvi. Zakápneme limetkou.
Tato sekce je nyní zamčená.