SALÁT S ČERVENOU ŘEPOU, MANDLEMI A KUŘECÍM MASEM
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 15 min
- Vaření: 15 min (+ hodina na vaření řepy, pokud nemáme již vařenou)
POČET PORCÍ
- 2-3 porce
SUROVINY
- 2- 3 bulvy červené řepy nebo již předvařená oloupaná řepa (dá se koupit např.: v Lidlu)
- pro vaření řepy: sůl, anýz, kmín, bobkový list
- 300 g kuřecích prsou
- bylinková směs na maso např.: provensálská nebo bylinková
- olivový olej
- hrst oloupaných mandlí
- směs listových salátů – rukola, polníček, atd.
Na zálivku:
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 1 - 2 lžíce olivového oleje
- bylinková sůl
PŘÍPRAVA
Červenou řepu uvaříme vcelku doměkka, a to tak, že nejdříve přivedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme a vložíme celé neoloupané bulvy tak, aby byly celé ponořené, přidáme koření kmín, anýz, bobkový list a vaříme asi hodinu až hodinu a půl podle velikosti řepy. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mezitím si nakrájíme na kousky kuřecí maso a smícháme s olejem a bylinkovou směsí a necháme chvíli uležet. Poté na rozpálené pánvi osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme a na pánvi na oleji osmahneme ještě mandle dozlatova. Z uvedených ingrediencí smícháme zálivku. Do mísy dáme listový salát, řepu, kuřecí maso, zalijeme zálivkou a posypeme mandlemi.
Tato sekce je nyní zamčená.