SALÁT S ČERVENOU ŘEPOU, MANDLEMI A KUŘECÍM MASEM

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 15 min
  • Vaření: 15 min (+ hodina na vaření řepy, pokud nemáme již vařenou)

POČET PORCÍ

  • 2-3 porce

SUROVINY

  • 2- 3 bulvy červené řepy nebo již předvařená oloupaná řepa (dá se koupit např.: v Lidlu)
  • pro vaření řepy: sůl, anýz, kmín, bobkový list
  • 300 g kuřecích prsou
  • bylinková směs na maso např.: provensálská nebo bylinková
  • olivový olej
  • hrst oloupaných mandlí
  • směs listových salátů – rukola, polníček, atd.

Na zálivku:

  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 - 2 lžíce olivového oleje
  • bylinková sůl

PŘÍPRAVA

Červenou řepu uvaříme vcelku doměkka, a to tak, že nejdříve přivedeme k varu dostatečné množství vody, osolíme a vložíme celé neoloupané bulvy tak, aby byly celé ponořené, přidáme koření kmín, anýz, bobkový list a vaříme asi hodinu až hodinu a půl podle velikosti řepy. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mezitím si nakrájíme na kousky kuřecí maso a smícháme s olejem a bylinkovou směsí a necháme chvíli uležet. Poté na rozpálené pánvi osmahneme ze všech stran. Maso vyjmeme a na pánvi na oleji osmahneme ještě mandle dozlatova. Z uvedených ingrediencí smícháme zálivku. Do mísy dáme listový salát, řepu, kuřecí maso, zalijeme zálivkou a posypeme mandlemi.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« Druhé jídlo Recepty 26. den »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.