PEČENÝ KVĚTÁK A BROKOLICE S PETRŽELOVÝMI KARBANÁTKY
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 15 min
- Vaření: 30 min
POČET PORCÍ
- 2-3 porce
SUROVINY
- 4 lžíce oliv.oleje
- ½ květáku
- ½ brokolice
- 1 lžíčka kurkumy, kardamonu, římského kmínu
- 1 cibule
- 6 stružků česneku
- 1 hruška
- 400 g mletého vepřového masa
- cibule
- sůl, pepř
- 1 vejce
- 1 lžička sušené nebo čerstvé petrželky
- kokosový olej
PŘÍPRAVA
Brokolici a květák rozebereme na růžičky, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na stroužky vcelku. Olej smícháme s kořením a růžičky květáku a brokolice spolu s cibulí a česnekem v něm obalíme. Dáme do trouby rozpálené na 200-220 stupnu a pečeme asi 20 minut dozlatova. Poté smícháme s hruškou nakrájenou na kostičky. Maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou a vajíčkem, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Tvarujeme karbanátky, které smažíme na pánvi na kokosovém oleji, nebo můžeme připravit v troubě na jiném plechu, kdy na pečící papír dáme karbanátky a pokapeme olejem. Pečeme z obou stran.
Tato sekce je nyní zamčená.