PEČENÝ KVĚTÁK A BROKOLICE S PETRŽELOVÝMI KARBANÁTKY

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 15 min
  • Vaření: 30 min

POČET PORCÍ

  • 2-3 porce

SUROVINY

  • 4 lžíce oliv.oleje
  • ½ květáku
  • ½ brokolice
  • 1 lžíčka kurkumy, kardamonu, římského kmínu
  • 1 cibule
  • 6 stružků česneku
  • 1 hruška
  • 400 g mletého vepřového masa
  • cibule
  • sůl, pepř
  • 1 vejce
  • 1 lžička sušené nebo čerstvé petrželky
  • kokosový olej

PŘÍPRAVA

Brokolici a květák rozebereme na růžičky, cibuli nakrájíme na kolečka a česnek na stroužky vcelku. Olej smícháme s kořením a růžičky květáku a brokolice spolu s cibulí a česnekem v něm obalíme. Dáme do trouby rozpálené na 200-220 stupnu a pečeme asi 20 minut dozlatova. Poté smícháme s hruškou nakrájenou na kostičky. Maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou a vajíčkem, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Tvarujeme karbanátky, které smažíme na pánvi na kokosovém oleji, nebo můžeme připravit v troubě na jiném plechu, kdy na pečící papír dáme karbanátky a pokapeme olejem. Pečeme z obou stran.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.