BATÁTOVÉ TOUSTY S VEJCEM A SLANINOU GLOBUS
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 10 min
- Vaření: 25 min
POČET PORCÍ
- 1 porce
SUROVINY
- batáta
- ½ avokáda
- vejce
- několik plátků slaniny
- bylinková konopná sůl
- Ghí máslo
- kurkuma
- zelenina jako příloha
PŘÍPRAVA
Batátu nakrájíme podélně na velké pláty asi 1 cm tlusté. Na pánvi rozehřejeme trochu Ghí másla a na mírnějším stupni opečeme z obou stran, trvá to asi 15-18 minut, můžeme častěji otáčet. Ke konci posypeme mletou kurkumou, poté sundáme a necháme ještě na pánvi pár minut dojít. Poté si na pánvičce uděláme vajíčko a slaninu. Avokádo nakrájíme na plátky. Na tousty naservírujeme vajíčko, na druhý slaninu a na další avokádo. Vše nakonec dochutíme bylinkovou solí.
TIP:
Pokud máte fantazii, budou vám batáty chutnat jako tousty. Můžete si je obložit dle chuti, zvolte však takové ingredience, aby obsahovaly dostatek bílkovin a zeleniny.
Tato sekce je nyní zamčená.