BATÁTOVÉ TOUSTY S VEJCEM A SLANINOU GLOBUS

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 10 min
  • Vaření: 25 min

POČET PORCÍ

  • 1 porce

SUROVINY

  • batáta
  • ½ avokáda
  • vejce
  • několik plátků slaniny
  • bylinková konopná sůl
  • Ghí máslo
  • kurkuma
  • zelenina jako příloha

PŘÍPRAVA

Batátu nakrájíme podélně na velké pláty asi 1 cm tlusté. Na pánvi rozehřejeme trochu Ghí másla a na mírnějším stupni opečeme z obou stran, trvá to asi 15-18 minut, můžeme častěji otáčet. Ke konci posypeme mletou kurkumou, poté sundáme a necháme ještě na pánvi pár minut dojít. Poté si na pánvičce uděláme vajíčko a slaninu. Avokádo nakrájíme na plátky. Na tousty naservírujeme vajíčko, na druhý slaninu a na další avokádo. Vše nakonec dochutíme bylinkovou solí.

TIP:

Pokud máte fantazii, budou vám batáty chutnat jako tousty. Můžete si je obložit dle chuti, zvolte však takové ingredience, aby obsahovaly dostatek bílkovin a zeleniny.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
Druhé jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.