HOVĚZÍ GULÁŠ S BATÁTOVÝMI PLACIČKAMI

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 40 min
  • Vaření: 1,5 - 2 hodiny

POČET PORCÍ

  • 2-4 porce

SUROVINY

  • řepkový bio olej nebo kokosový olej nebo sádlo
  • 300 g cibule
  • 500 – 600 g hovězího masa na guláš z kližky nebo plece
  • koření – červená paprika, majoránka, česnek
  • 800 g batátů
  • 2 vejce
  • 4 - 6 lžíc mandlové mouky
  • olivový olej
  • sůl, pepř, petrželka

PŘÍPRAVA

Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostičky. V hrnic rozehřejeme tuk a osmahneme na něm cibuli dozlatova, poté přilejeme rajčatové pyré a papriku. Na tento základ přidáme maso a osmažíme jej, poprášíme ještě červenou paprikou, osolíme, opepříme, zamícháme. Po chvilce přisypeme majoránku a podlijeme horkou vodou. Dusíme zakryté na mírnějším ohni do měkka. Zahušťovat nemusíme, pokud se vám zdá guláš příliš řídký, můžete zahustit bramborou nebo kouskem batáty nastrouhané najemno přidané zhruba 30 minut před koncem vaření. Na závěr dochuťte solí a kořením, případně česnekem dle chuti.

Mezitím co se nám vaří guláš si připravíme placičky. Batáty nastrouháme na jemném struhadle, spojíme se dvěma vejci a mandlovou moukou, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Vytvarujeme placičky necelý 1 cm tlusté v průměru zhruba 6 - 7 cm. Placičky položíme na plech vyložený pečícím papírem, a pokapeme olejem. Pečeme v troubě na 180 stupňů zhruba 15 - 20 minut z každé strany. Guláš podáváme s placičkami, posypeme cibulí, eventuelně chilli papričkou, placičky posypeme petrželkou.

TIP:

Placiček si můžete udělat více a schovat si je na snídani a budeme je podávat trošku jinak.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« Druhé jídlo

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.