VEPŘOVÁ KOTLETA NA KARI

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 10 min
  • Marinování: cca 2 hodiny
  • Vaření: 15 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 4 ks vepřových kotlet
  • sádlo Mangalica
  • koření kari
  • lžička citronové šťávy
  • olivový olej
  • cibule
  • sůl, pepř
  • salátový mix

PŘÍPRAVA

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kotlety očistíme a osušíme. Zakryjeme a dáme odležet do lednice na 2 hodiny. Marinované kotlety vyndáme a setřeseme přebytečnou marinádu. Kotlety smažíme nejprve na přímém žáru z obou stran (dohromady asi 3 až 4 minuty). Poté kotlety přesuneme do předehřáté trouby na 200 stupňů a necháme dopéct (asi 6 až 8 minut podle velikosti). V průběhu smažení a dopékání kotlety potíráme marinádou, ve které byly naložené.

Po opečení dáme kotlety odpočinout asi na 5 minut a pak ihned podáváme. Tip na salátový mix najdete v předchozích dnech programu.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.