VEPŘOVÁ KOTLETA NA KARI
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 10 min
- Marinování: cca 2 hodiny
- Vaření: 15 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 4 ks vepřových kotlet
- sádlo Mangalica
- koření kari
- lžička citronové šťávy
- olivový olej
- cibule
- sůl, pepř
- salátový mix
PŘÍPRAVA
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Kotlety očistíme a osušíme. Zakryjeme a dáme odležet do lednice na 2 hodiny. Marinované kotlety vyndáme a setřeseme přebytečnou marinádu. Kotlety smažíme nejprve na přímém žáru z obou stran (dohromady asi 3 až 4 minuty). Poté kotlety přesuneme do předehřáté trouby na 200 stupňů a necháme dopéct (asi 6 až 8 minut podle velikosti). V průběhu smažení a dopékání kotlety potíráme marinádou, ve které byly naložené.
Po opečení dáme kotlety odpočinout asi na 5 minut a pak ihned podáváme. Tip na salátový mix najdete v předchozích dnech programu.
Tato sekce je nyní zamčená.