ŽAMPIONOVÁ OMELETA SE SLANINOU GLOBUS

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 5 min
  • Vaření: 5 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 4 vajíčka
  • 150 g slaniny Globus
  • zelenina - paprika, rajče, malá cuketa, jarní cibulka
  • 8 ks růžičkové kapusty
  • sádlo
  • žampióny
  • sůl, pepř
  • bylinková sůl

PŘÍPRAVA

Vejce rozšleháme a ochutíme solí a pepřem. Dle chuti můžete přidat další koření. Zeleninu a žampiony nakrájíme na malé kousky a zeleninu zamícháme do rozšlehaných vajec. Slaninu, kapustu nakrájenou na plátky a žampiony osmažíme na čajové lžičce sádla, následně osolíme bylinkovou solí a poté rovněž přidáme do rozmíchaných vajec. Vše důkladně promícháme a nalejeme na připravenou pánev. Dle potřeby přidáme před nalitím další lžičku sádla. Omeletu průběžně obracíme dokud nezíská pevnou konzistenci. Poté servírujeme. Přílohou může být čerstvá zelenina (kedlubna, kapie, salátová okurka), kterou pokapeme olivovým olejem. Dochutit můžeme kozím sýrem nebo sýrem cottage.

TIP:

Pro zjemnění chuti vajec můžeme přidat do omelety kousek másla.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« Druhé jídlo Recepty 4. den »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.