SNÍDAŇOVÝ TALÍŘ (volské oko, slanina Globus, šunka Globus, avokádo, oříšky)

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 5 min
  • Vaření: 5 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • vajíčka
  • avokádo
  • slanina
  • rukola, polníček, listový salát
  • zelenina - mrkev, salátová okurka, paprika ...
  • olivový olej
  • sůl pepř
  • ...

PŘÍPRAVA

Snídaňový talíř můžeme udělat mnoha způsoby. Zařadit můžeme šunku, volské oko, hamenex, párky a nejen to. Udělejte si proto svůj snídaňový talíř z toho, co máte rádi. Vajíčko si uvařte na svůj oblíbený způsob, přidejte třeba opečenou slaninu nebo jinou uzeninu. Můžete si také uvařit batáty.

Talíř doplňte spoustou zeleniny, ovocem, avokádem, semínky či oříšky a zakápněte limetkou. Fantazii a vaší chuti se meze nekladou! Užijte si to!

TIP:

Vyzkoušet můžete avokádo s vejcem, které vidíte na obrázku.

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 5 min
  • Vaření: 15 min

SUROVINY

  • 2 měkká, dozrálá avokáda
  • 4 vejce
  • čerstvé bylinky – např. bazalku, libeček nebo koriandr
  • sůl, pepř
  • 4 ks sušených rajčat

PŘÍPRAVA

Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C. Poté si obě avokáda vypeckujte. Rozřízněte je kolem dokola a opatrně vyjměte pecku. Lžičkou vydlabejte ještě kousek dužiny, aby se vytvořil prostor pro vejce. Dužinu nevyhazujte! Buď ji rovnou snězte a nebo ji přidejte k zelenině na snídaňový talíř.

Půlky avokáda položte do zapékací misky a osolte je. Nyní do každého důlku vyklepněte jedno vejce. Znova důkladně osolte (avokádo i vajíčka to potřebují) a opepřete. Posypte troškou na velmi drobno pokrájených sušených rajčat a dejte zapéct zhruba na 15 min.

Posypte trochou čerstvých bylinek a podávejte s připravenou zeleninou a slaninou.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
Druhé jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.