SNÍDAŇOVÝ TALÍŘ (volské oko, slanina Globus, šunka Globus, avokádo, oříšky)
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 5 min
- Vaření: 5 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- vajíčka
- avokádo
- slanina
- rukola, polníček, listový salát
- zelenina - mrkev, salátová okurka, paprika ...
- olivový olej
- sůl pepř
- ...
PŘÍPRAVA
Snídaňový talíř můžeme udělat mnoha způsoby. Zařadit můžeme šunku, volské oko, hamenex, párky a nejen to. Udělejte si proto svůj snídaňový talíř z toho, co máte rádi. Vajíčko si uvařte na svůj oblíbený způsob, přidejte třeba opečenou slaninu nebo jinou uzeninu. Můžete si také uvařit batáty.
Talíř doplňte spoustou zeleniny, ovocem, avokádem, semínky či oříšky a zakápněte limetkou. Fantazii a vaší chuti se meze nekladou! Užijte si to!
TIP:
Vyzkoušet můžete avokádo s vejcem, které vidíte na obrázku.
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 5 min
- Vaření: 15 min
SUROVINY
- 2 měkká, dozrálá avokáda
- 4 vejce
- čerstvé bylinky – např. bazalku, libeček nebo koriandr
- sůl, pepř
- 4 ks sušených rajčat
PŘÍPRAVA
Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C. Poté si obě avokáda vypeckujte. Rozřízněte je kolem dokola a opatrně vyjměte pecku. Lžičkou vydlabejte ještě kousek dužiny, aby se vytvořil prostor pro vejce. Dužinu nevyhazujte! Buď ji rovnou snězte a nebo ji přidejte k zelenině na snídaňový talíř.
Půlky avokáda položte do zapékací misky a osolte je. Nyní do každého důlku vyklepněte jedno vejce. Znova důkladně osolte (avokádo i vajíčka to potřebují) a opepřete. Posypte troškou na velmi drobno pokrájených sušených rajčat a dejte zapéct zhruba na 15 min.
Posypte trochou čerstvých bylinek a podávejte s připravenou zeleninou a slaninou.
Tato sekce je nyní zamčená.