ŠPENÁT S RAJČATY A VEJCI
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 5 min
- Vaření: 10 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 4 vajíčka
- špenát
- malá rajčátka
- sádlo nebo Ghí máslo
- sůl, pepř
- bylinková sůl
- řecké oregano
- parmezán
PŘÍPRAVA
Postup je velice podobný jako tomu bylo v případě vaječné omelety se žampiony. V případě chuti si můžete přidat další ingredience.
Vejce rozšleháme a ochutíme solí a pepřem. Dle chuti můžete přidat další koření. Přidáme listy špenátu a vše důkladně promícháme a nalejeme na připravenou pánev. Dle potřeby přidáme před nalitím další lžičku sádla. Omeletu průběžně obracíme, dokud nezíská pevnou konzistenci. Rajčátka můžeme vložit do omelety vcelku, případně je můžeme rozkrojit na poloviny. Přílohou může být čerstvá zelenina (kedlubna, kapie, salátová okurka, aj.), kterou pokapeme olivovým olejem a dochutit můžeme kozím sýrem nebo sýrem cottage.
Tato sekce je nyní zamčená.