ŠPENÁT S RAJČATY A VEJCI

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 5 min
  • Vaření: 10 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 4 vajíčka
  • špenát
  • malá rajčátka
  • sádlo nebo Ghí máslo
  • sůl, pepř
  • bylinková sůl
  • řecké oregano
  • parmezán

PŘÍPRAVA

Postup je velice podobný jako tomu bylo v případě vaječné omelety se žampiony. V případě chuti si můžete přidat další ingredience.

Vejce rozšleháme a ochutíme solí a pepřem. Dle chuti můžete přidat další koření. Přidáme listy špenátu a vše důkladně promícháme a nalejeme na připravenou pánev. Dle potřeby přidáme před nalitím další lžičku sádla. Omeletu průběžně obracíme, dokud nezíská pevnou konzistenci. Rajčátka můžeme vložit do omelety vcelku, případně je můžeme rozkrojit na poloviny. Přílohou může být čerstvá zelenina (kedlubna, kapie, salátová okurka, aj.), kterou pokapeme olivovým olejem a dochutit můžeme kozím sýrem nebo sýrem cottage.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
Druhé jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.