VEPŘOVÉ MEDAILONKY NA PÁNVI SE SMETANOU A ZELENINOVÝM SALÁTEM
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 5 min
- Naložení masa: 1 hodina
- Vaření: 25 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 400 g vepřové panenky
- 200 ml smetany 33%
- sušená rajčata 1 hrst
- tymián čerstvý 1 hrst nebo sušeným tymián
- žampiony 3 ks
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- sůl
PŘÍPRAVA
Nejdřív si naložíme panenku nakrájenou na medailonky asi 2 cm tlusté do olivového oleje, pepře a čerstvého tymiánu, necháme v misce alespoň hodinu odležet. Po hodince položíme medailonky na rozpálenou pánev a restujteme z obou stran, dokud není panenka hotová. Sundáme medailonky z pánve a do výpeku přidáme ještě trochu oleje. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, lehce orestujeme, přihodíme petrželku, na tenko nakrájená sušená rajčata a asi lžičku čerstvého pepře. Vše zalijeme vysokoprocentní smetanou a necháme omáčku zredukovat dokud nezhoustne.
Jako přílohu můžeme zvolit čerstvý salát, grilovanou zeleninu, nebo zelené fazolky orestované se slaninou.
Tato sekce je nyní zamčená.