VEPŘOVÉ MEDAILONKY NA PÁNVI SE SMETANOU A ZELENINOVÝM SALÁTEM

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 5 min
  • Naložení masa: 1 hodina
  • Vaření: 25 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 400 g vepřové panenky
  • 200 ml smetany 33%
  • sušená rajčata 1 hrst
  • tymián čerstvý 1 hrst nebo sušeným tymián
  • žampiony 3 ks
  • olivový olej
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

PŘÍPRAVA

Nejdřív si naložíme panenku nakrájenou na medailonky asi 2 cm tlusté do olivového oleje, pepře a čerstvého tymiánu, necháme v misce alespoň hodinu odležet. Po hodince položíme medailonky na rozpálenou pánev a restujteme z obou stran, dokud není panenka hotová. Sundáme medailonky z pánve a do výpeku přidáme ještě trochu oleje. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, lehce orestujeme, přihodíme petrželku, na tenko nakrájená sušená rajčata a asi lžičku čerstvého pepře. Vše zalijeme vysokoprocentní smetanou a necháme omáčku zredukovat dokud nezhoustne.

Jako přílohu můžeme zvolit čerstvý salát, grilovanou zeleninu, nebo zelené fazolky orestované se slaninou.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.