KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY S VEPŘOVÝM MASEM
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 30 min
- Vaření: 40 min
POČET PORCÍ
- 4 porce
SUROVINY
- 1 kapusta
- 500 g mletého vepřového masa
- 2 vejce
- 3 - 4 lžíce mandlové mouky nebo drcené pohankové a ovesné vločky
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce majoránky
- 2 lžíce listů petrželky – čerstvé nebo sušené
- 1 lžíce oregana
- sůl, pepř
- 600 g mrkve
- směs koření na zeleninu
- olivový olej
PŘÍPRAVA
Kapustu rozebereme, pokrájíme na kusy a uvaříme v mírně osolené vodě nebo ideálně na páře doměkka. Uvařenou kapustu pomeleme. Česnek očistíme a rozmačkáme. Smícháme všechny ingredience. Mandlovou mouku přidáme tak, aby směs byla hustá na vytvarování placiček v rukách. Placičky položíme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olejem z obou stran a dáme péct do trouby na 200 stupňů asi 30 minut. Poté si očistíme mrkev a nakrájíme na hranolky. Do misky kápneme olej, přidáme bylinkové koření a hranolky mrkve v něm obalíme. Dáme péct do trouby na další plech zhruba 20 minut. Podávat můžeme s listovým salátem nebo zeleninou.
Tato sekce je nyní zamčená.