KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY S VEPŘOVÝM MASEM

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 30 min
  • Vaření: 40 min

POČET PORCÍ

  • 4 porce

SUROVINY

  • 1 kapusta
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 2 vejce
  • 3 - 4 lžíce mandlové mouky nebo drcené pohankové a ovesné vločky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce majoránky
  • 2 lžíce listů petrželky – čerstvé nebo sušené
  • 1 lžíce oregana
  • sůl, pepř
  • 600 g mrkve
  • směs koření na zeleninu
  • olivový olej

PŘÍPRAVA

Kapustu rozebereme, pokrájíme na kusy a uvaříme v mírně osolené vodě nebo ideálně na páře doměkka. Uvařenou kapustu pomeleme. Česnek očistíme a rozmačkáme. Smícháme všechny ingredience. Mandlovou mouku přidáme tak, aby směs byla hustá na vytvarování placiček v rukách. Placičky položíme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olejem z obou stran a dáme péct do trouby na 200 stupňů asi 30 minut. Poté si očistíme mrkev a nakrájíme na hranolky. Do misky kápneme olej, přidáme bylinkové koření a hranolky mrkve v něm obalíme. Dáme péct do trouby na další plech zhruba 20 minut. Podávat můžeme s listovým salátem nebo zeleninou.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« Druhé jídlo Recepty 8. den »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.