HOVĚZÍ GULÁŠEK NA ZELENINĚ

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 15 min
  • Vaření: 90 min

POČET PORCÍ

  • 2 - 4 porce

SUROVINY

  • 700 g hovězího masa na guláš
  • 1 lžička soli, 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky rozmarýnu a tymiánu
  • sádlo mangalica
  • cibuli (nemusíme, pokud vám nedělá dobře)
  • 3 batáty
  • 2 brambory
  • 2 mrkve

PŘÍPRAVA

Ve velkém hrnci zahřejeme sádlo a zpěníme na něm cibulku, potom přidáme maso a osmahneme. Můžeme trochu podlít vodou a dusíme na mírném ohni pomalu asi 0,5 hodiny. Poté do hrnce přidáme na kousky nakrájené batáty, brambory (i se šlupkou) a mrkvev na kolečka. Přidáme všechno koření, mírně podlejeme vodou a dusíme dokud není maso úplně měkké. Potom zamícháme tak, abychom některou zeleninu rozmačkaly a tím omáčku zahustíme.

Tip:

Pokud máte Pomalý hrnec, je nejlepší dělat tento recept v něm. Po osmahnutí masa tedy vše přesuneme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience a vodu. Dusíme na stupni II. 6 hodin.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.