HOVĚZÍ GULÁŠEK NA ZELENINĚ
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 15 min
- Vaření: 90 min
POČET PORCÍ
- 2 - 4 porce
SUROVINY
- 700 g hovězího masa na guláš
- 1 lžička soli, 2 kuličky nového koření, 2 bobkové listy
- 1/2 lžičky rozmarýnu a tymiánu
- sádlo mangalica
- cibuli (nemusíme, pokud vám nedělá dobře)
- 3 batáty
- 2 brambory
- 2 mrkve
PŘÍPRAVA
Ve velkém hrnci zahřejeme sádlo a zpěníme na něm cibulku, potom přidáme maso a osmahneme. Můžeme trochu podlít vodou a dusíme na mírném ohni pomalu asi 0,5 hodiny. Poté do hrnce přidáme na kousky nakrájené batáty, brambory (i se šlupkou) a mrkvev na kolečka. Přidáme všechno koření, mírně podlejeme vodou a dusíme dokud není maso úplně měkké. Potom zamícháme tak, abychom některou zeleninu rozmačkaly a tím omáčku zahustíme.
Tip:
Pokud máte Pomalý hrnec, je nejlepší dělat tento recept v něm. Po osmahnutí masa tedy vše přesuneme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience a vodu. Dusíme na stupni II. 6 hodin.
Tato sekce je nyní zamčená.