ŽAMPIONOVO - HLÍVOVÝ KRÉM

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 10 min
  • Vaření: 40 min

POČET PORCÍ

  • 2 - 4 porce

SUROVINY

  • 250g žampiony
  • 250g hlíva ústřičná
  • cibule nebo jarní cibulka
  • máslo, Ghí máslo
  • bylinková sůl
  • Podravka natural
  • dýnový nebo avokádový olej
  • vývar

PŘÍPRAVA

Nakrájíme ciluli nebo jarní cilbulku a zpěníme na másle v hrnci případně na pánvi. Nakrájíme si na plátky či kostičky žampiony a hlívu ústřičnou, přidáme na pánev a cca 8 - 10 minut smažíme. Zde je nutné mít na paměti, že polévku nebudeme zahušťovat moukou, proto je vhodné mít více hub, případně následně použít méně vody případně vývaru, což ovlivňuje výsledný počet porcí.

Po 10 minutách přidáme vývar (množství dle toho, jak chceme mít polévku hustou), kokosový olej, podravku a dle potřeby dolejeme vodu. Vaříme cca 30 minut a následně vše rozmixujeme. Při podávání pak můžeme dochutit například dýňovým olejem.

TIP:

Pokud by jste chtěli přeci jen třošku polévku zahustit, dejte do základu 1-2 lžíce pohankových nebo ovesných drcených vloček.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
Druhé jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.