KRUTÍ ŘÍZEČKY V TĚSTÍČKU S BATÁTOVÝM PYRÉ

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 15 min
  • Vaření: 30 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • 400 g krůtí prsa
  • 2 batáty
  • sůl, pepř
  • amarantová mouka - asi 3 lžíce
  • vejce
  • Ghí máslo
  • rostlinné mléko např. kokosové nebo mandlové

PŘÍPRAVA

Vejce smícháme s aramantovou moukou a umícháme těstíčko, ve kterém obalujeme osolené a opepřené maso. Následně na pánvi na Ghí másle smažíme řízky. Batáty oškrábeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě až změknou. Poté přidáme rozpuštěné Ghí máslo, trochu rostlinného mléka dle potřeby a rozmixujeme na kaši.

TIP:

Zdravá variace oblíbeného jídla. AMARANT je pseudoobilnina, neobsahuje lepek a MÁ VYSOKÝ OBSAH BÍLKOVIN ve srovnání s běžnými cereáliemi (až 18,5%). Bílkovina amarantu je svojí kvalitou podobná bílkovině živočišné, ale neobsahuje nasycené mastné kyseliny a cholesterol. Cenné je vyvážené složení vzácných esenciálních aminokyselin, především lyzinu a tryptofanu.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.