KRUTÍ ŘÍZEČKY V TĚSTÍČKU S BATÁTOVÝM PYRÉ
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 15 min
- Vaření: 30 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- 400 g krůtí prsa
- 2 batáty
- sůl, pepř
- amarantová mouka - asi 3 lžíce
- vejce
- Ghí máslo
- rostlinné mléko např. kokosové nebo mandlové
PŘÍPRAVA
Vejce smícháme s aramantovou moukou a umícháme těstíčko, ve kterém obalujeme osolené a opepřené maso. Následně na pánvi na Ghí másle smažíme řízky. Batáty oškrábeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě až změknou. Poté přidáme rozpuštěné Ghí máslo, trochu rostlinného mléka dle potřeby a rozmixujeme na kaši.
TIP:
Zdravá variace oblíbeného jídla. AMARANT je pseudoobilnina, neobsahuje lepek a MÁ VYSOKÝ OBSAH BÍLKOVIN ve srovnání s běžnými cereáliemi (až 18,5%). Bílkovina amarantu je svojí kvalitou podobná bílkovině živočišné, ale neobsahuje nasycené mastné kyseliny a cholesterol. Cenné je vyvážené složení vzácných esenciálních aminokyselin, především lyzinu a tryptofanu.
Tato sekce je nyní zamčená.