PEČENÝ LOSOS S GRILOVANOU ZELENINOU

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 15 min +1 hod marinování
  • Vaření: 30 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • velký filet lososa
  • sůl, pepř
  • bylinky (čerstvé nebo sušené): citrónová tráva, rozmarýn, tymián, koriandr
  • olivový olej
  • zelenina dle vlastní chuti (paprika, rajče, květák, brokolice, cuketa, cibule ...)
  • chilli
  • ghi máslo
  • trochu rostlinného mléka: kokosové, mandlové

PŘÍPRAVA

Lososa vcelku naložíme do marinády z olivového oleje a bylinek. Pokud máme bylinky čerstvé, roztlučeme je v hmoždíři. Dáme alespoň na hodinu marinovat do chladu. Troubu předehřejeme na 200 °C, rybu přemístíme i s marinádou do pekáče a dáme péct na 10 - 15 minut.

Zeleninu nakrájíme na tenčí proužky nebo na kostičky a na dostatečném množství olivového oleje orestujeme na pánvi. Nakonec přimícháme chilli a sůl. Lososa můžeme podávat posypaného čerstvým koriandrem s grilovanou zeleninou, případně zelelninou čerstvou.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« Druhé jídlo Recepty 2. den »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.