PEČENÝ LOSOS S GRILOVANOU ZELENINOU
ČAS NA PŘÍPRAVU
- Příprava: 15 min +1 hod marinování
- Vaření: 30 min
POČET PORCÍ
- 2 porce
SUROVINY
- velký filet lososa
- sůl, pepř
- bylinky (čerstvé nebo sušené): citrónová tráva, rozmarýn, tymián, koriandr
- olivový olej
- zelenina dle vlastní chuti (paprika, rajče, květák, brokolice, cuketa, cibule ...)
- chilli
- ghi máslo
- trochu rostlinného mléka: kokosové, mandlové
PŘÍPRAVA
Lososa vcelku naložíme do marinády z olivového oleje a bylinek. Pokud máme bylinky čerstvé, roztlučeme je v hmoždíři. Dáme alespoň na hodinu marinovat do chladu. Troubu předehřejeme na 200 °C, rybu přemístíme i s marinádou do pekáče a dáme péct na 10 - 15 minut.
Zeleninu nakrájíme na tenčí proužky nebo na kostičky a na dostatečném množství olivového oleje orestujeme na pánvi. Nakonec přimícháme chilli a sůl. Lososa můžeme podávat posypaného čerstvým koriandrem s grilovanou zeleninou, případně zelelninou čerstvou.
Tato sekce je nyní zamčená.