KRŮTÍ BYLINKOVÝ STEAK S BATÁTOVÝM PYRÉ

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 10 min
  • Vaření: 60 min

POČET PORCÍ

  • 2 porce

SUROVINY

  • Pyré:

  • 1 větší batáta
  • 1 lžíce ghí másla
  • špetka skořice, kurkumy, muškátového oříšku, může být i koření garam masala
  • rostlinné mléko
  • sůl, pepř
  • Steak:

  • 400 g krůtí steak
  • olivový olej
  • 1 lžička ghí másla
  • bylinky: provensálské, bylinková sůl
  • šťáva z ½ citronu
  • 100ml vývaru

PŘÍPRAVA

Batátu oškrábeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do osolené vody (jako brambory). Až je měkká, rozmixujeme spolu s trochou teplého mléka a rozpuštěným ghí máslem na pyré. Alternativou je použití rostlinného mléka, troška vody, případně šlehačka ke šlehání 33%.

Pokud je krůtí steak veliký, můžeme jej rozdělit na menší kousky, které dáme do misky. Do té nalejeme 1 - 2 lžíce oleje, ve kterém promícháme s bylinkami a maso v něm necháme chvíli marinovat.

Poté vložíme na rozpálenou pánev a zprudka smažíme z každé strany asi 3 minuty. Maso vyjmeme a do výpeku nalijeme vývar, šťávu z citronu a ještě alespoň lžičku bylinek a osolíme bylinkovou solí. Necháme chvíli redukovat. Nakonec vmícháme kousek ghí másla a vložíme na chvíli zpět maso k prohřátí. Na pyré a maso nalejeme šťávu, která je příjemně kyselkavá a skvěle nám pyré i maso dochutí.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.