KRŮTÍ STEHNA SE ŠALOTKAMI (KRÁLIČÍ STEHNA)

ČAS NA PŘÍPRAVU

  • Příprava: 10 min
  • Vaření: 2 hodiny

POČET PORCÍ

  • 4 porce

SUROVINY

  • 3-4 krůtí nebo králičí stehna
  • 15 malých šalotek nebo malých žlutých cibulí (asi 750 g)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 400-500 g rajčat v konzervě
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • sůl a čerstvě namletý pepř

PŘÍPRAVA

Rozpálíme troubu na 220 stupňů. Na plotně v kastrolku vhodném do trouby rozehřejeme olej a osmahneme na něm omytá, osušená a osolená stehna ze všech stran dozlatova, asi 3 minuty z každé strany. Pak je vyndáme a dáme stranou. Na olej hodíme šalotky, vcelku a oloupané, nebo cibuli a opékáme asi 10 minut až začnou karamelizovat. Poté přidáme česnek a ještě asi minutu opékáme. Dále přilejeme vývar, rajčata a přidáme bobkové listy. Do kastrolu vrátíme maso, vše osolíme, opepříme a pokryjeme tymiánem, přiklopíme pokličkou a dáme do trouby. Dusíme asi 30 min při 220st C, poté snížíme teplotu a pečeme ještě 1 a ½ - 2 hodiny podle velikosti masa. Zhruba 45 minut před koncem sundáme poklici a stehna občas podlejeme.

Jako přílohu můžeme podávat různá zeleninová pyré nebo třeba pečené batáty.

Tato sekce je nyní zamčená.

  1. Pokud nejste členy programu, vstupte do něj zde.
  2. Pokud již jste členy programu, přihlaste se zde.

 
« První jídlo Třetí jídlo »

© 2014-2025

Realizace: CCN plus s.r.o.